Bij de beslissing van de vorige HSF-vergadering hebben we een grote ijskast en bijhorende diepvriesmodule geleverd in hun administratieve ruimte.

In navolging van de Brooddoos-actie geven we aan Homie een gelijkaardig (hernieuwbaar) budget van 350 euro dat zij kunnen besteden in dezelfde stijl al de leraars in de scholen. De verantwoordelijke van Homie, Onlen Musti, heeft alle nodige documenten ontvangen zodat de uitgaven binnen dit 350 euro-budget kunnen nagekeken worden door de HSF-leden.

Vzw Homie is een Limburgs burgerinitiatief voor dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Via een caravan te Hasselt bieden we één jongere een dak boven het hoofd, bed, bad, brood en begeleiding op diverse levensdomeinen.

Naast de caravan beschikt vzw Homie over een klein netwerk van burgergezinnen verspreid over de provincie Limburg die korte crisisopvang aanbieden in eigen huis. Deze burgergezinnen zijn organisch ontstaan omdat wij met één caravan niet konden voldoen aan de vele vragen tot opvang van jongeren zelf.

Via de heer Carl Dierckx steunt Rotary Herckenrode Homie met de terbeschikkingstelling van caravan(s)

De website van Homie vzw: KLIK HIER